Body System's Group Fitness

Monday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Chris KaschalkChris Kaschalk 5:00 am to 6:00 am
  • Cardio Sculpt60-minute creative, fun, full-body workout alternating between cardio drills and muscle conditioning. In this class, you will use weights and kettlebells to get that long, lean muscle. with Nancy St. JohnNancy John 9:30 am to 10:30 am
  • Ab Blast30-minute of pure abdominal workout! with Nancy St. JohnNancy John 10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS ClassicHave fun and move to the music through a variety of exercises designed to increase muscular strength, range of movement and activities for daily living. Hand-held weights, elastic tubing with handles and a SilverSneakers ball are offered for resistance. A chair is available if needed for seated or standing support. with Sammy Lodge 11:00 am to 11:45 am
  • PiYoPiYo® LIVE combines the muscle-sculpting, core-firming benefits of Pilates with the strength and flexibility of flowing yoga movements. You’ll use your body weight to perform a series of continuous, targeted moves to define every single muscle—big and small. with Nicole KellyNicole Kelly 5:30 pm to 6:30 pm Subbed by Jess L.
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Heather BabiradHeather Babirad 6:30 pm to 7:30 pm
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Heather Stutler 6:30 pm to 7:30 pm
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Jess RupertoJess Ruperto 7:30 pm to 8:30 pm

Tuesday

  • Power LiftTarget your entire body at your own speed. This class breaks down all major muscles with interval lifting. Every class is a different type of lift. Work your entire body with Power Lift! with Kari CudicioKari Cudicio 5:00 am to 6:00 am
  • P90XMix of resistance training, cardio, martial arts, yoga, and more. with Nicole KellyNicole Kelly 9:30 am to 10:30 am
  • Swim Aerobics60-minute swimming aerobics class. Great anabolic workout and a lot of fun! with Staff 5:00 pm to 6:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • P90XMix of resistance training, cardio, martial arts, yoga, and more. with Nicole KellyNicole Kelly 5:30 pm to 6:30 pm Subbed by Donna
  • Water Walking60-minute unique workout, incorporating various water activities. with Staff 6:00 pm to 7:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • Cycling FusionFor the love of the ride inside and out.  This indoor cycling class gives you more of the outdoor cycling experience brought indoors. with David Weber 6:00 pm to 7:00 pm Fall/Winter Class
  • Core De ForceCore De Force Live is a mixed martial arts-inspired workout designed to slash inches off your waist and carve total-body definition! Knock-out the belly fat! with Danielle McKain 6:30 pm to 7:30 pm

Wednesday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Gwen BrunoGwen Bruno
    5:00 am to 6:00 am
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa GrayMelissa Gray  9:30 am to 10:30 am
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa GrayMelissa Gray  10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS CircuitCombine fun with fitness to increase your cardiovascular and muscular endurance power with a standing circuit workout. Upper-body strength work with hand-held weights, elastic tubing with handles, and a SilverSneakers ball is alternated with low-impact aerobic choreography. A chair is used for standing support, stretching and relaxation exercises.
    with Erin Snatchko 11:00 am to 11:45 am
  • Cardio Kick60-minute class combining aerobics, boxing, and martial arts. with Sammy Lodge 5:30 pm to 6:30 pm Time changed!!!
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Jess DenkJess Denk 6:30 pm to 7:30 pm
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa GrayMelissa Gray  7:30 pm to 8:30 pm

Thursday

  • Power LiftTarget your entire body at your own speed. This class breaks down all major muscles with interval lifting. Every class is a different type of lift. Work your entire body with Power Lift! with Kari CudicioKari Cudicio 5:00 am to 6:00 am
  • Cardio Sculpt60-minute creative, fun, full-body workout alternating between cardio drills and muscle conditioning. In this class, you will use weights and kettlebells to get that long, lean muscle. with Nancy St. JohnNancy John 9:30 am to 10:30 am
  • PiYoPiYo® LIVE combines the muscle-sculpting, core-firming benefits of Pilates with the strength and flexibility of flowing yoga movements. You’ll use your body weight to perform a series of continuous, targeted moves to define every single muscle—big and small. with Nicole KellyNicole Kelly 10:30 am to 11:30 am
  • Swim Aerobics60-minute swimming aerobics class. Great anabolic workout and a lot of fun! with Staff 5:00 pm to 6:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • InsanityAn extreme, 60-minute intense and physically demanding exercise program for people willing to work hard to challenge themselves. with Heather Bowland 5:30 pm to 6:30 pm
  • Water Walking60-minute unique workout, incorporating various water activities. with Staff 6:00 pm to 7:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • PiYoPiYo® LIVE combines the muscle-sculpting, core-firming benefits of Pilates with the strength and flexibility of flowing yoga movements. You’ll use your body weight to perform a series of continuous, targeted moves to define every single muscle—big and small. with Nicole KellyNicole Kelly 6:30 pm to 7:30 pm

Friday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Gwen BrunoGwen Bruno
    5:00 am to 6:00 am
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Marci Antion 9:00 am to 10:00 am New Class Time!!
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa GrayMelissa Gray  9:30 am to 10:30 am
  • Ab Blast30-minute of pure abdominal workout! with Melissa GrayMelissa Gray  10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS ClassicHave fun and move to the music through a variety of exercises designed to increase muscular strength, range of movement and activities for daily living. Hand-held weights, elastic tubing with handles and a SilverSneakers ball are offered for resistance. A chair is available if needed for seated or standing support. with Danielle McKain 11:00 am to 11:45 am

Saturday

  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa GrayMelissa Gray  9:00 am to 10:00 am Co-instructed with Jess R
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Heather BabiradHeather Babirad 10:00 am to 11:00 am
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa GrayMelissa Gray  10:00 am to 11:00 am Co-instructed with Danielle