Fitness List

Monday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Chris KChris Kaschalk 5:00 am to 6:00 am
  • Cardio Sculpt60-minute creative, fun, full-body workout alternating between cardio drills and muscle conditioning. In this class, you will use weights and kettlebells to get that long, lean muscle. with Nancy S.Nancy John 9:30 am to 10:30 am
  • Ab Blast30-minute of pure abdominal workout! with Nancy S.Nancy John 10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS ClassicHave fun and move to the music through a variety of exercises designed to increase muscular strength, range of movement and activities for daily living. Hand-held weights, elastic tubing with handles and a SilverSneakers ball are offered for resistance. A chair is available if needed for seated or standing support. with Kelli M 11:00 am to 11:45 am
  • PiYoPiYo® LIVE combines the muscle-sculpting, core-firming benefits of Pilates with the strength and flexibility of flowing yoga movements. You’ll use your body weight to perform a series of continuous, targeted moves to define every single muscle—big and small. with Nicole KellyNicole Kelly 5:30 pm to 6:30 pm PiYo is BACK!!!!
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Heather B.Heather Babirad 6:30 pm to 7:30 pm
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Heather S. 6:30 pm to 7:30 pm
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa G.Melissa Gray  7:30 pm to 8:30 pm

Tuesday

  • P90XMix of resistance training, cardio, martial arts, yoga, and more. with Danielle M 9:30 am to 10:30 am
  • Swim Aerobics60-minute swimming aerobics class. Great anabolic workout and a lot of fun! with Staff 5:00 pm to 6:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • Water Walking60-minute unique workout, incorporating various water activities. with Staff 6:00 pm to 7:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • P90X/ Core de ForceP90X is a mix of resistance training, cardio, martial arts, yoga, and more.  Core De Force Live is a mixed martial arts-inspired workout designed to slash inches off your waist and carve total-body definition! Knock-out the belly fat! with Danielle M 6:00 pm to 7:00 pm

Wednesday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Gwen B-MGwen Bruno
    5:00 am to 6:00 am
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa G.Melissa Gray  9:30 am to 10:30 am
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa G.Melissa Gray  10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS CircuitCombine fun with fitness to increase your cardiovascular and muscular endurance power with a standing circuit workout. Upper-body strength work with hand-held weights, elastic tubing with handles, and a SilverSneakers ball is alternated with low-impact aerobic choreography. A chair is used for standing support, stretching and relaxation exercises.
    with Kelli M 11:00 am to 11:45 am
  • Cardio Kick60-minute class combining aerobics, boxing, and martial arts. with Sammy L. 5:30 pm to 6:30 pm Time changed!!!
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Carla V. 6:30 pm to 7:30 pm
  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa G.Melissa Gray  7:30 pm to 8:30 pm

Thursday

  • Cardio Sculpt60-minute creative, fun, full-body workout alternating between cardio drills and muscle conditioning. In this class, you will use weights and kettlebells to get that long, lean muscle. with Nancy S.Nancy John 9:30 am to 10:30 am
  • Bootcamp with Danielle M 10:30 am to 11:30 am
  • Swim Aerobics60-minute swimming aerobics class. Great anabolic workout and a lot of fun! with Staff 5:00 pm to 6:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2
  • Spin/Sculpt20 minutes of indoor cycling followed by 30 minutes of weight lifting.  Start in the spin room. with Jess D.Jess Denk 6:00 pm to 7:00 pm Co-instructed with Nancy. Start in the spin room
  • Water Walking60-minute unique workout, incorporating various water activities. with Staff 6:00 pm to 7:00 pm Held at Donaldson Elementary. $2

Friday

  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Gwen B-MGwen Bruno
    5:00 am to 6:00 am
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Robin S 9:30 am to 10:30 am
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa G.Melissa Gray  9:30 am to 10:30 am
  • Ab Blast30-minute of pure abdominal workout! with Melissa G.Melissa Gray  10:30 am to 11:00 am 30 minute class!
  • SS ClassicHave fun and move to the music through a variety of exercises designed to increase muscular strength, range of movement and activities for daily living. Hand-held weights, elastic tubing with handles and a SilverSneakers ball are offered for resistance. A chair is available if needed for seated or standing support. with Danielle M 11:00 am to 11:45 am

Saturday

  • Pump It Up60-minute intensive weight-lifting class designed for building / maintaining lean muscles (no bulk), core strength, and endurance for a strong, balanced body. Challenging exercises will target ALL muscle groups using various equipment: barbell, dumbbell, stability ball and more! Modifications for beginners are certainly provided. Challenge yourself to change yourself! with Melissa G.Melissa Gray  9:00 am to 10:00 am Co-instructed with Jess R
  • Zumba60-minute fusion of latin and international music – dance themes creating a dynamic, exciting, effective fitness system. The routines feature aerobic / fitness interval training with a combination of fast and slow rhythms that tone and sculpt the body. Zumba utilizes the principles of fitness interval training and resistance training to maximize caloric output, fat burning, and total body toning. with Robin S 10:00 am to 11:00 am Co-instructed with Heather B
  • Indoor Cycling45-minutes of bike conditioning. Climbs, jumps, hills, and more increases your endurance and muscle tone. A great cardio workout for ALL levels. with Melissa G.Melissa Gray  10:00 am to 11:00 am Co-instructed with Danielle